četvrtak, 28. prosinca 2017.

Unknown

ŠTA JE “SIDS” OD KOJEG JE UMRO ŽIKIN SIN DEJAN: Evo koji su pravi simptomi i uzroci i kako da ga na vreme sprečite!


Iznenadna smrt malenog trogodišnjeg Dejana, sina od poznatog glumca Srđana Todorovića šokirala je celu nasu domaću javnost, a obdukcija ovog mladog dečaka pokazala je da je uzrok ove strašne tragedije takozvani SIDS–iznenadna smrt. Iako se najpre bilo o ovome spekulisalo da je uzrok smrti trovanje, majka Ana je sve to bila demantovala

Sindrom iznenadne smrti malog odojčeta pogađa svu decu uzrasta do godinu dana, najčešće u snu. Učestalije se javlja kod malih dečaka, u zimskom periodu, kod dece koja ne doje nikako, kod dece koja koriste i cucle i najčešće u uzrastu od nekih 4. do 6. meseca života.

Sindrom iznenadne smrti starijeg deteta se javlja uglavnom kod dece starije od godinu dana, najčešće u snu. Po svakoj ovoj učestalosti je manje zastupljen nego kod malih odojčadi, kaže dr Snežana Rsovac.

Sindromom iznenadne smrti (SIDS) smatra se uglavnom stanje kada dete mlađe od nekih godinu dana umre, a ne postoji nijedno objašnjenje zbog čega se to sve bilo i dogodilo.Smatra se da je iznenadna smrt uslovljena postojanjem više ovih faktora. U svetu trenutno postoji veliki broj svih istraživanja uzroka iznenadne smrti, jer i pored svih raspoloživih dijagnostičkih mogućnosti i obdukcionih nalaza, uzrok veoma često ostane nerazjašnjen.

estrada24.press